3 fouten die je moet vermijden
Voetbaltips
Mitch Moers
Voetbaltips
12/22/2023
2 min
0

Deze 3 fouten laten jou minder presteren!

12/22/2023
2 min
0

Vermijd deze 3 fouten en presteer beter als voetballer

Je wilt natuurlijk elke wedstrijd een topprestatie leveren. Maar, wees eerlijk... dit kan niet. Geen enkele voetballer presteert elke wedstrijd op zijn of haar topniveau. Dat je hiernaar streeft, daar is niets mis mee. Maar, wist je dat je - ondanks dat je goed in vorm bent - onbewust jouw prestatie op het voetbalveld negatief kunt beïnvloeden? Zonde, wanneer je hier niets aan doet. Laten we de 3 meest voorkomende fouten eens bekijken.


Fout 1: je hebt een obsessie voor het topresultaat

Als je te veel nadenkt over het resultaat, kan dit jou belemmeren. Je speelt dan niet vrij, je wilt alleen maar een topresultaat behalen. Dit kan beklemmend werken.  En dan speel je met een rem. In plaats van jouw intuïtie en gevoel, neemt het verstand - het denken - het overhand.

Wat je beter kunt doen: focus op het spel,, op wat jij goed kunt. Richt je op hetgeen jij bij kunt dragen aan jouw team. Want, als jij richt op de factoren waar jij goed in bent en op dat wat het teamresultaat kan beïnvloeden, speel je beter en dan komt dat goede resultaat er ook!

obsessie voor perfectie


Fout 2: Te graag willen en te hard proberen

Jouw inzet is de sleutel tot succes. Maar, overdrijf het niet. Je beste prestaties ontstaan als je op je vaardigheden vertrouwt en jouw spel op natuurlijke wijze laat gebeuren. Als je te graag wilt, ga je jezelf druk opleggen. Druk = stress. En dat werkt belemmerend.

Wat je beter kunt doen: vertrouw op jouw kunnen. Je hebt hard getraind en bent klaar voor de wedstrijd? Vertrouw er dan op dat jij een belangrijke bijdrage kunt leveren aan het teamresultaat. 


Voetballer proces vetrouwen


Fout 3: Jezelf niet toestaan om fouten te maken

Geen fouten maken staat gelijk aan 'op veilig spelen'. En als je op veilig speelt, neem je vanzelfsprekend geen risico's. Je kunt wel perfectie van jezelf eisen, maar dat werkt ook niet. Dat betekent dat misschien wel alles goed gaat, of lijkt te gaan. Maar je zal niet uitblinken met een fantastische actie of dat ene allesbepalende schot. Als je echt wilt uitblinken, zal je ook wel eens iets niet goed doen. Dat is een feit waar je je bij neer moet leggen. Zelfs de beste voetballers maken fouten. Ze nemen risico's en nemen dus ook het risico om iets fout te doen. Want, als het nou wél lukt, dan is het ook super, Het eisen van perfectie leidt uiteindelijke alleen maar tot twijfel aan jezelf. 

Wat je beter kunt doen: Train jouw skills, jouw acties. En laat die tijdens wedstrijden ook zien. Durf en neem het risico. En gaat het mis? Dan herstel jij het, dat doen uitblinkers namelijk. Leer, groei en omarm elk onderdeel van het spel.


Word samen met ons een complete voetballer

Ik kan mij voorstellen dat je hier wel hulp bij kunt gebruiken. In onze trainingen kan ik hier aandacht aan besteden. Ik ben jouw trainer om de beste skills op het veld te kunnen tonen; en daar hoort ook dit deel bij. 


Reacties
Categorieën