Mitch Moers EMS Soccer
Voetbaltips
Mitch Moers
Voetbaltips
09/13/2023
2 min
0

Dit heb ik geleerd van spelen op BVO/Elite niveau

09/13/2023
2 min
0

In mijn jeugdjaren had ik zoals veel jongens en meiden een voetbaldroom. Profvoetballer worden. Daar werkte ik ook hard voor. En gelukkig had ik blijkbaar ook voldoende talent. Zodoende werd ik op en gegeven moment gescout door een betaald voetbalorganisatie. Ik werd aangenomen en mocht mij ontwikkelen en bewijzen in de teams.

Mitch Moers EMS Soccer

Keerzijde van de voetbalmedaille

Helaas werd ik op een gegeven moment geconfronteerd met de keerzijde van voetbal: een blessure. Deze blessure weerhield mij ervan mijn droom te kunnen verwezenlijken. Niet leuk, maar nu ik ouder ben zijn de ervaringen die ik op heb gedaan wel de basis van de drijfveren om EMS Soccer te starten en voetballers te helpen het maximale uit hun talent te halen.


Dit leerde ik bij de BVO/Elite clubs

  1. .Ga altijd maximaal! Er staan nog 10 andere voetballers achter jou in de rij om hun doelen te bereiken. Doe jij het niet, dan doet een ander het wel.

2. Coaching! Praten met je teamgenoten helpt het spel te verbeteren. Praten en coachen maakt ook dat men ziet dat je aanwezig bent in het veld. En dat is belangrijk. Wanneer je je verschuilt, zal je op den duur ook via de achterdeur buiten staan. Dit is een onderwerp dat in evaluatiegesprekken zeker aan bod komt.

3. Altijd de bal willen hebben. Dominant spelen, fysiek spelen, er echt voor gaan, in alle opzichten. Dat verwacht men van jou.

4. Het is een harde wereld. Zorg dat je Mindset goed is, sterk in je schoenen staan. 7 x vallen 8 x opstaan! In een eerder blog besteedde ik hier ook al aandacht aan.

5. Verzorg je lichaam. Veel trainen en ook veel rusten. Goede voeding is ook een belangrijke.

6. Maximaliseer je spelinzicht en scan bij elke handeling die je doet. Zo kun je steeds een stapje voor zijn op je medespelers en tegenstanders.

6. Risico in je spel leggen. Op safe spelen levert jou niets op. Durf een risico te nemen en speel met hoog tempo en intensiteit.

6. Voetbal is een teamsport! Maar alleen jij kunt jezelf beter maken! Met de juiste begeleiding, dat is essentieel. Echter, JIJ moet het doen.


Wil jij binnenkort de stap naar BVO/ Elite zetten?

Voetbal je in een selectieteam op amateurniveau? Heb je al scouts op bezoek gehad, maar nog niet de stap naar een BVO/ Elite club gezet? Laat ons jou helpen om jouw talent optimaal tot bloei te laten komen en stappen te zetten richting jouw droom en doel. Word de best mogelijke complete voetballer en bereik het maximale dat je in je hebt. Wij laten jou van een ruwe diamant tot een fijne diamant worden. Je hebt talent. Je hebt potentieel. Dat benutten wij maximaal met jou, door gericht, intensief en effectief te trainen.

We kunnen in een intake jouw talent en potentieel screenen en samen een plan van aanpak maken voor het optimaal laten bloeien van jouw talent.
Reacties
Categorieën