positiespel voetbal ems soccer
Voetbaltips
Mitch Moers
Voetbaltips
12/08/2023
3 min
0

Zo wordt jouw deelname aan de talentendag een succes!

12/08/2023
3 min
0

Kom goed voor de dag op de talentendag

Doe jij mee aan onze EMS Soccer Talentendag? Leuk! Bereid je goed voor, als je tenminste goed voor de dag wilt komen. De EMS Soccer trainers zijn aanwezig en ook diverse scouts van clubs uit België en Nederland. 

Even vooaf: doe mee aan de talentendag om jezelf in de kijker te spelen. Heb niet de verwachting dat dit meteen zal betekenen dat je direct naar een team op IP-niveau, Elite of BVO niveau mag. Maar, door je op jouw best te tonen, gaan scouts jou opmerken. En dat kan een eerste stap zijn.

We gaan jou sowieso helpen bij het zetten van de volgende stap die nu bij jou past. Hoe? Na afloop van de talentendag krijg je een scoutingsrapport met hierin de bevindingen van de aanwezige scouts. Hier heb je veel aan. Werk je hier serieus aan, dan ga je merken dat je een nog betere speler wordt. En wanneer een scout jou bij een competitiewedstrijd nogmaals komt bekijken, ziet hij natuurlijk dat jij vooruitgang geboekt hebt. Dit vergroot jouw kansen op een uitnodiging!


Laat je zien tijdens de EMS Soccer Talentendag


Maar nu de voorbereiding

Ik heb een zestal onderwerpen voor jou op een rij gezet. Met deze tips wil ik jou helpen om je goed voor te bereiden op jouw talentendag deelname. 

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om superfit op de talentendag te verschijnen.


Hoe kom je superfit op de talentendag?

  • De dag ervoor veel water drinken. Beperk suikerhoudende dranken. 
  • Een goede nachtrust gedurende de nachten vooraf..
  • Een goed ontbijt waar je energie van krijgt. 
  • Ontspannen proberen te zijn, ook al is het een spannende dag.

Dus jezelf goed verzorgen en zeker geen druk opleggen. Want druk geeft stress en dat maakt dat je minder vrij speelt. Dat willen we niet, want dan val je echt niet op.

Water drinken


Overigens, waar scouts naar kijken hebben we al eens eerder in een artikel behandeld.

Dat lees je hier: 'Hier letten voetbalscouts op'.

Waar voetbalscouts dus op letten, is niet alleen wat jij kunt, maar vooral hoe jij je gedraagt.


Hoe gedraag je je tijdens talentendag om op te vallen bij de scouts?

Mentaliteit: met welke instelling sta je op het veld? Scouts kijken hoe jij jezelf op het veld opstelt. Neem jij het team op sleeptouw? Verbaal en non-verbaal. Coachend, maar ook door de voetballende lijnen uit te zetten. Hoe je loopt en je medespelers helpt.

Heb jij een winnaarsmentaliteit? Knap jij het vuile werk op als je teamgenoot verzaakt of in de problemen komt? Schakel je goed om van balbezit naar balverlies en andersom? ,Kantel je goed mee van de ene naar de andere kant? Dan ben je een echte teamspeler. Daar houden voetbalscouts van! 


Jouw technische skills: Een goede techniek is de basis van een goede voetballer. Wanneer jij makkelijk met de bal kunt omgaan, een goede pass hebt, tweebenig bent, gemakkelijk tegenstanders passeert, meerdere acties in huis hebt, dan kan je makkelijker een scout overtuigen.

Snelheid: Met name in de jeugd kan het voor scouts interessant zijn als een speler snelheid heeft. Maar, natuurlijk ook op latere leeftijd. Immers: als je sneller bent dan je tegenstander, ben je gevaarlijk. Omdat je dan makkelijker kunt passeren, maar ook zeker op snelheid kunt verdedigen.  Explosiviteit, een goede startsnelheid en een snelheid over de langere afstanden in het veld tellen voor een voetbalscout.


Motoriek: Dit wordt vaak onderschat, wat een gemiste kans is als je weet dat voetbalscouts dit erg belangrijk vinden. Hoe makkelijk jij op je benen loopt is een heel belangrijk punt waar scouts op letten. Al heeft dit er ook gedeeltelijk genetisch mee te maken.  Toch is dit onderdeel ook goed te trainen. Een goede motoriek helpt je om makkelijker te bewegen tijdens positiespellen, laat je makkelijker en sneller bewegen en van kant wisselen.

Voetbalintelligentie: Hoe snel en makkelijk lees jij het spel? Zie je tijdens de wedstrijd waar de vrije ruimtes liggen? Hoe is je eerste balcontrole? Kun je onder druk ruimte voor jezelf maken of voor je teamgenoten? Ook dan ben je heel interessant voor een scout.Aan de slag!

Je hoeft hier niet zelf mee aan de slag. Bespreek dit eens met je ouders, met teamgenoten. En met trainers. Want, die kunnen jou feedback geven op bovenstaande punten. Jou laten zien, waar voor jou kansen liggen. En dan kun je hiermee naar de talentendag komen. Een soort van plan in je hoofd, hoe je de dag gaat aanpakken. 

Wil je vooraf met ons nog hierop trainen? Neem dan contact met mij op.


Reacties
Categorieën