Extra trainen voor talentontwikkeling
Voetbaltips
Mitch Moers
Voetbaltips
09/15/2023
3 min
0

Maar ik train toch al bij de club!

09/15/2023
3 min
0

Bij de meeste verenigingen krijg je als jeugdspeler twee trainingen per week. Deze trainingen worden gegeven door de trainers van jouw team. Vaak zijn dat pap's of mama's, al dan niet met voetbalervaring. Of het zijn jeugdspelers uit oudere teams die de trainingen geven. Je bent afhankelijk van hun drive, ervaring en structuur in trainingen, hoe goed (kwalitatief) deze trainingen zijn. De trainingen zijn natuurlijk vooral gericht op het verbeteren van het team als geheel. Dit heeft ook effect op jou en jouw spel, maar of je daar individueel sterker van wordt?

Recreatief versus prestatiegericht

Eigenlijk moet ik dit kopje meteen corrigeren in recreatief versus ontwikkelingsgericht. Want, om betere prestaties neer te zetten, of om op hoger niveau te kunnen voetballen, moet je jezelf - steeds weer - blijven ontwikkelen. Is het voor jou prima om twee keer per week met klasgenoten en vriendjes te trainen en in het weekend samen een wedstrijdje te spelen? Houden zo! Je hebt plezier en dat is het voornaamste. Ben jij echter een speler die meer wilt bereiken en ook talent heeft, dan is vaker trainen een must.

Talent betekent dat je een zekere mate van aanleg voor iets hebt. Dat je van nature iets kunt en snel oppikt. Wil je stappen zetten in het hedendaagse voetbal, dan kom je er met talent alleen niet. Een voetballer die kan (door zijn of haar talent, de aanleg voor de facetten van de voetbalsport), die 100% wil (intrinsieke motivatie, de wil om iets te bereiken die in je zit), die durft (lef toont en ook risico's durft te nemen) en vooral ook doet (keuzes maken in de wedstrijd die leiden tot voordelen voor jouw team), is wat ploegen op een hoger niveau zoeken. Deze eigenschappen maken jou competitiever dan een gemiddelde recreatieve speler. En als je bereid bent om jezelf te ontwikkelen, te blijven ontwikkelen, elke dag weer, dan ga je stappen zetten.

Waarom nog meer trainen?

"Nóg meer trainen?" hoor ik jou nu al denken. Sommigen van jullie trainen al drie of zelfs vier keer in de week. Als je op een hoger niveau speelt, bijvoorbeeld divisieniveau, elite/BVO of een IP team in België, dan train je minimaal 3 keer per week bij jouw club. De verwachtingen bij jouw omgeving, bij jouzelf, bij de club, kunnen hoog zijn. Om aan die verwachtingen te kunnen voldoen is het zaak om je zo sterk mogelijk in de schoenen te laten staan. Fysiek, technisch, tactisch en mentaal.

Kyra MVV Fortuna EMS Soccer

Kyra Schuffelers, speelster van MVV/Fortuna Sittard MO17 traint wekelijks bij EMS Soccer.


Leer het verschil maken

BIJ EMS Soccer helpen wij jou om je nét dat beetje extra te geven, waardoor jij het verschil maakt tussen alle andere talenten om je heen. We werken aan wat jij wilt verbeteren, of - wanneer je al evaluaties bij jouw club hebt - waaraan je club aangeeft dat winst te behalen valt, maar ook waaraan wij denken dat jij je verder in kunt ontwikkelen. En uiteraard houden we ook de andere voetbalaspecten op niveau. Dit doen we met focus, in serieuze intensieve trainingen, maar natuurlijk wel met ruimte voor plezier. Dat lees je ook terug in de reviews van spelers die bij ons trainen.

Waarom mee trainen een must is? Het is nodig om jezelf te kunnen ontwikkelen. Bij EMS Soccer train je in een klein groepje van niveau, of alleen met een trainer, waardoor je meer (individuele) aandacht krijgt en daadwerkelijk aan jouw individuele verbeterpunten kunt werken. We krijgen samen ook een professionele band en leren elkaar kennen. Zo zijn wij in staat om jou niet alleen voetballend, maar ook fysiek, tactisch en mentaal te laten groeien. Zodat je opvalt in je positie, in je team, bij jouw trainers en bij scouts. Wil je weten wat ik zoal leerde van mijn tijd bij betaald voetbalclubs? Lees dan zeker ook dit artikel.


Rust is ook belangrijk

Meer trainen betekent niet dat je 7 dagen per week op maximale intensiteit moet trainen. Nee, je moet doseren. Elke dag tegen de bal trappen is prima, als je passie voor het spelletje hebt. Maar, de trainingen die je doet, moeten wel functioneel zijn. 3 of 4 keer per week bij de club, 1 wedstrijd per week en dan nog 1 intensieve (individuele) training is een schema waarmee je echt stappen gaat zetten. Alleen moet je ook van tijd tot tijd even gast terug nemen.

belang van slapen

Vergeet vooral het belang van nachtrust niet. Spelers zoals Erling Haaland geloven heilig in het nut van goede nachtrust. Zij trainen keihard en zorgen ook voor meer dan voldoende slaap. Een ander aspect dat helpt bij herstellen is goede voeding. Voldoende goede voeding. Uitgebalanceerd en passend bij jouw activiteiten. Laat je daar zeker bij ondersteunen!


Kom eens ervaren hoe het is bij EMS Soccer te trainen

Heb jij de ambitie om het maximale uit jouw talent te halen? Dan is trainen bij EMS Soccer voor jou de beste keuze. We trainen specifiek op jouw verbeterpunten.Je kunt meedoen aan onze groepstrainingen, privé trainen (individueel) en we hebben ook speciale trainingen voor betaald voetballers. Aanmelden kan via deze pagina.


Reacties
Categorieën