Maximaal rendement uit je voetbalspel
Voetbaltips
Mitch Moers
Voetbaltips
09/13/2023
1 min
0

Zo haal je maximaal rendement uit jouw spel als voetballer (5 Tips)

09/13/2023
1 min
0

Als voetballer heb je eigenlijk twee keuzes. Je kunt recreatief spelen, of prestatiegericht. Beide uitgangspunten zijn prima, zo lang je plezier hebt in wat je doet. In alle gevallen verhoogt het plezier in het voetbalspelletje, wanneer je er beter in wordt. Iedereen kan vanuit zijn of haar eigen niveau zich inzetten om er het maximale uit te halen. Want, of je nou speelt op divisieniveau of in de 5e klasse, hoe fijn is het om rendement te halen uit je spel?!

Met de volgende 5 tips wil ik je helpen om maximaal rendement uit je spel te halen.


Tip 1: Train maximaal

Altijd maximaal trainen, niet 100% maar 200%. Ook al heb je eens geen zin, toch gaan trainen en 200% geven. Het is altijd een overwinning. Altijd met volle overtuiging trainen. Dat is in je eentje misschien lastiger. Train daarom samen met een andere speler, of - nog effectiever - laat je trainen door een deskundige trainer. Je kunt dat bij EMS Soccer ook doen, zowel privé als in groepsverband.Tip 2: Geloof in jezelf

Mindset is heel belangrijk om je doelen te bereiken. Geloven in jezelf, visualiseer je doel. In deze aflevering van de Cor Potcast (een podcast show) spreekt mental coach Bart Heuvingh over mindset.


Tip 3: First Touch

De “FIRST TOUCH” is in mijn ogen een van de belangrijkste dingen in het voetbal. Je pure basistechniek perfectioneren is essentieel om maximaal rendement uit je spel te kunnen halen.

In deze video krijg je als voorbeeld 10 First Touch oefeningen ter inspiratie..


Tip 4: Maak voetbal makkelijker

Eenvoudig voetballen is effectiever dan voetballen met de trucendoos open. Het gaat erom dat je het spel ziet en leest, dat je de actie maakt die impact heeft. En dat je de bal op tijd speelt, zodat deze blijft rollen tussen jou en je teamgenoten. Een belangrijk onderdeel binnen het makkeljker maken van het spelletje is tweevoetig zijn! Als je tweevoetig wordt, dan ga je zelf inzien dat het gemakkelijker voetballen is.


Tip 5: Snel voetenwerk

Voetenwerk is ook een belangrijk aspect in het hedendaagse voetbal. Als je motoriek goed is, ga je beter, sneller en gemakkelijker kunnen bewegen en reageren. Fast feet maken jou dus sneller en wendbaarder.

Snel voetenwerk

Reacties
Categorieën