artikel voetbal mindset topmatch
Voetbaltips
Mitch Moers
Voetbaltips
04/30/2024
1 min
0

Zo speel jij elke keer op het beste van jouw kunnen

04/30/2024
1 min
0

Bereid je elke training en wedstrijd voor op een topmatch!

Als jij de wedstrijd wilt domineren op het veld, dan is het belangrijk dat je je ook voorbereidt op het spelen van een topmatch. 100% je best doen tijdens de clubtrainingen, individueel extra bijtrainen, goede voeding, rust nemen (goed slapen!) en jouw wedstrijdvoorbereiding - zoals wat je drinkt en eet voor de wedstrijd - al 'trainen' voor de trainingen. Immers, door te herhalen wordt iets pas een gewoonte.


5 punten die essentieel zijn in jouw pre-match routine

En aan die 'pre-match-routine' voeg je deze 5 punten toe. Pas ze alle vijf toe, want ze horen bij elkaar en vormen samen een voorbereiding voor succes!

1. Doe ademhalingsoefingen voor rust en focus. Dit zal je helpen jouw mentale fitheid vast te houden en de focus voor het spel te vergroten.

2. Denk terug aan goede prestaties die je al eerder hebt geleverd. Welke acties, welke wedstrijden, kreeg je veel complimenten? Waar ben je zelf trots op? Speel die scenario's steeds opnieuw in je hoofd af. Dit zal je eraan herinneren hoe goed je bent en je het vertrouwen geven om een topwedstrijd te spelen.

3. Visualiseren. Dit helpt versterken wat je gaat doen in het spel. Gebruik het om te trainen hoe je wilt spelen, te reageren op specifieke scenario's, vaardigheden, handelingssnelheid, sprints, intercepties, passes en doelpunten. Beeld dus in hoe jij wilt spelen en wat je voor jouw team wilt betekenen. Doe dit minimaal 10 minuten.

4. Spreek uit welke intenties je hebt met betrekking tot jouw prestatie in de wedstrijd. Vraag jezelf af: “Hoe ziet succes er voor mij uit?”. Schrijf 3 tot 5 belangrijke dingen op waar je je in het spel op wilt concentreren om succesvol te zijn. Als je niet met zo'n intentie speelt, speel je niet met een doel. Doelgericht spelen levert betere prestaties op.

5. Mindset: tolereer dat je fouten maakt, want anders speel je zonder risico's. En op veilig spelen levert niet veel op. Maak je echt geen zorgen over het maken van fouten of verliezen. Denk aan hoe jij omgaat met fouten, maar ook aan hoe jij goede acties maakt. Zie punt 3. Zo ontgrendel je mentale toestand van winnaars.


Ga samen met ons Next Level!

Om de best mogelijke voetballer worden, is voetbaltraining dus niet genoeg. In onze Next Level trainingen besteden we dan ook aandacht aan alle facetten die van belang zijn om jouw doelen te behalen. Kom je eens meedoen?


Reacties
Categorieën